BIOnyx Biologische Kunstgrasreiniger genomineerd voor de Green Innovation Award

Dagelijks worden er miljoenen liters chemicaliën gebruikt en verspild! Ook op sportvelden. Veel milieuproblemen van deze tijd vragen om duurzame oplossingen en innovatieve bedrijven die concrete oplossingen bieden zoals BIOnyx. Dit is voor de organisatie van de Green Innovation Award dé reden geweest om BIOnyx biologische Kunstgrasreiniger te nomineren.

BIOnyx biologische Kunstgrasreiniger is een sterk geconcentreerd 100% biologisch reinigingsmiddel, speciaal ontwikkeld op basis van geselecteerde enzymen, voor alle soorten kunstgras(hockey, voetbal, tennis, atletiek, korfbal, rugby). BIOnyx is eenvoudig aan te brengen via de sproeiarm op een tractor, maar kan ook uitstekend met een doseerpomp via de sproei- en beregeningssystemen worden aangebracht. Je hoeft verder niets te doen, het product doet de rest. Dat is efficiënt en kostenbesparend.’ En zeker niet duurder dan bestaande middelen.

Het biologische  reinigingsmiddel wordt nog meer goede eigenschappen toegedicht. Door BIOnyx biologische Kunstgrasreiniger te gebruiken, worden de algen inclusief de biofilm en de vuilresten biologisch afgebroken, zodat het water weer zijn weg kan vinden.

‘Dat geldt ook voor voetbalvelden die last hebben van hydrofoob, wat wordt veroorzaakt door de gemalen autobanden. Hydrofobe stoffen zijn stoffen die waterafstotend zijn, of niet of zeer slecht met water te mengen zijn. Deze stoffen zorgen er samen met vuilresten voor dat de microgaatjes die het water moeten doorlaten, verstopt raken.

Door het sproeien kunnen er bij gravelbanen ijzer, mangaan, vuilresten, bacteriën en atmosferische vervuiling achterblijven op de toplaag, waardoor deze wordt afgesloten en algenvorming of mosaanslag ontstaat.

De natuurlijke ingrediënten in BIOnyx biologische Kunstgrasreiniger doen dan hun werk met als resultaat een schone toplaag. Ook de waterdoorlaatbaarheid zal weer optimaal zijn, waardoor de levensduur van het gravel wordt verlengd.

En dit is ook allemaal nog eens goed voor mens, dier en milieu! Wat een innovatie.