Veel gestelde vragen, FAQ, over onze biologische en NATUURLIJKE schoonmaakmiddelen kan je terug vinden op deze pagina. Zoals bijvoorbeeld, hoe het werkt? Waar het te koop is? Of misschien heb je wel een suggestie? Hieronder worden dit soort veel gestelde vragen voor je beantwoord. Zit je vraag er niet tussen? Neem dan gerust rechtstreeks contact met ons op.

Hoe kan ik zo milieuvriendelijk en duurzaam schoonmaken?
Duurzaamheid en milieu worden steeds belangrijker in ons dagelijks leven. Het creëren van een gezonde en een duurzame leefomgeving door samen te werken en te bouwen aan een nieuw fundament, door gebruik te maken van innovatieve & duurzame producten voor de kinderen van onze kinderen staat centraal. Het milieu niet langer belasten is op korte termijn helaas niet mogelijk. Wél kunnen we met zijn allen dit zo min mogelijk te doen.
Ook door milieuvriendelijker schoon te maken kunt u een steentje bijdragen. Immers: een beter milieu begint bij jezelf.

Welke typen schoonmaak- en reinigingsmiddelen bestaan er?

– Biologisch (BIOnyx): 100% biologisch en afbreekbaar, geen chemische conservering-  en/of bestandsdelen, NATUURLIJKE ingrediënten die niet genetisch gemanipuleerd zijn. Een materiaal is biologisch afbreekbaar wanneer schimmels en bacteriën het materiaal op een biologische wijze kunnen afbreken. Maar dit zegt niets over, 1) hoe lang het duurt en 2)de tijd dat het nodig heeft voordat iets wordt afgebroken. Hout, katoen en kurk zijn bijvoorbeeld biologisch afbreekbaar, maar het duurt jaren voordat deze materialen helemaal afgebroken zijn;
– Ecologisch: bevat minimaal één milieuvriendelijk bestandsdeel, rest zou chemisch kunnen zijn;
– Alle overige middelen, die buiten de vorige twee categorieën vallen.

Waarom zou ik biologische schoonmaakmiddelen gebruiken?
Je kunt aan de verpakking van schoonmaakmiddelen zien of deze schadelijke stoffen bevat. De keuze in milieubewuste schoonmaakmiddelen wordt steeds uitgebreider. Ze zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten, niet genetisch gemanipuleerd, bevatten geen chemische conservering-
en/of bestandsdelen, dus goed voor Mens, Dier en Milieu.

Zijn de producten veilig ook voor het gebruik?
Ja, deze producten zijn 100% veilig voor Mens, Dier en ons Milieu.

Wat betekent Biologisch afbreekbaar nu echt?
Biologisch afbreekbaar (composteerbaar genoemd) wil zeggen dat een product, ingrediënt of verpakking op natuurlijke wijze kan worden afgebroken door schimmels en bacteriën. En op deze manier wordt omgezet tot water, CO2 en methaan. Het zegt niks over de snelheid waarmee dit gebeurt, de mate waarin het wordt afgebroken en onder welke omstandigheden.

Zijn de BIOnyx producten Vegan proof?
100% YES! Waarom zouden we zoveel dierlijke ingrediënten gebruiken in was-reiniging & schoonmaakmiddelen? BIOnyx gebruikt NATUURLIJKE ingrediënten die net zo goed schoonmaken. Daarnaast zijn deze zijn ook niet genetisch gemanipuleerd. Zo beschermen we onze flora en fauna, en maken we een duidelijk statement: wij laten niet alleen zien dat het beter moet, maar dat het ook beter kan!

Wat is duurzaamheid?
Duurzaamheid is een breed begrip, maar het komt er in het kort op neer dat we een gezonde en een duurzame leefomgeving willen creëren, waar mens (people), milieu (planet) en economie (profit) met elkaar in evenwicht zijn, zodat we de aarde niet uitputten.

Waarom zijn de producten van BIOnyx geconcentreerd?
De BIOnyx producten zijn sterk geconcentreerd, moeten dus aangelengd worden en daarom heb je minder nodig, doe je er langer mee, maak je beter schoon tegen lagere kosten.
Dat komt omdat er een verschil zit in de samenstelling van het product: er is simpelweg minder water toegevoegd, zodat het per milliliter meer werkzame natuurlijke ingrediënten bevat.

Zit er palmolie in BIOnyx reinigingsproducten?
Heel bewust: NEE, we gebruiken geen (palm)oliën in onze producten. Oerwouden in Maleisië en Indonesië moeten hiervoor worden gekapt om plantages te kunnen bouwen. Vervolgens komt dit met de boot, 11.000 km over zee, onze kant op. Dit vinden wij niet Duurzaam en Circulair.

Is de verpakking ook duurzaam?
Jazeker! Als circulair en duurzaam merk, gebruikt BIOnyx ook 100% gerecyclede flessen. Zo helpen we ook op deze manier onze NATUUR te sparen. Doen jullie ook mee? 

Hebben jullie schoonmaaktips voor een beter en gezond milieu?
De eerste prioriteit tijdens het schoonmaken is natuurlijk een schoon en hygiënisch resultaat.
Enkele tips op een rijtje:
– Kies voor de juiste dosering;
– Gebruik compacte of geconcentreerde middelen. Dit scheelt verpakkingsmateriaal en productiekosten. En zijn zuiniger dus doe je er langer mee, dus goedkoper;
– Liever geen oplosmiddel of bleekmiddel. Deze middelen zitten vaak ook verstopt in producten als luchtverfrissers, glasreinigers en spiritus;
– Probeer het gebruik van spuitbussen te vermijden. Spuitbussen bevatten drijfgassen die het bestaan van smog stimuleren.

Heeft afval scheiden nog zin?
Ja, de meeste mensen scheiden hun afval gelukkig nog steeds. Je kunt nu ook op veel plaatsen plastic afval inleveren. Als je producten koopt, kan je deze ook laten afhangen van het verpakkingsmateriaal.

Hoe kom ik aan frisse lucht in huis?
-Zet af en toe je ramen lekker tegen elkaar open. Zo komt er frisse lucht in je woning.
– Zorg dagelijks voor een goede ventilatie van je huis om verontreiniging door aanwezigheid van huisdieren, vuilnis en verbrandingstoestellen te voorkomen.
– Te veel vocht kan leiden tot schimmelvorming en schade aan muren en plafonds. Daarnaast kan schimmel gevaarlijk zijn voor je gezondheid.

Waarom heet BIOnyx nu eigenlijk BIOnyx?
Er zijn een aantal kernvoorwaarden waaraan een productnaam moet voldoen. Zo kwamen we uit bij Onyx, dat een natuurlijke edelsteen is. En omdat het over biologische producten gaat , en dat er (nyx) geen chemische of andere schadelijke bestandsdelen inzitten voor Mens, Dier en ons Milieu.
En daarom is er gekozen voor BIOnyx.