Onze missie
Dagelijks gebruiken we talloze miljoenen liters chemische schoonmaakmiddelen, waarvan het merendeel onnodig in ons afvalwater terechtkomt. Met de natuurlijke, hoogwaardige en 100% biologische schoonmaakmiddelen van BIOnyx, reinig je vrijwel alles gemakkelijk en snel, zonder chemicaliën. Zo beschermen we onze flora en fauna, en maken we een duidelijk statement: wij laten niet alleen zien dat het beter moet, maar dat het ook beter kan![/

Van vloeibaar wasmiddel tot schimmel & vochtreiniger, universele vloerreiniger tot vaatwastabletten: ​BIOnyx heeft voor al deze biologische schoonmaakmiddelen een natuurlijk alternatief. Zelfs voor een doorgaans sterk chemisch product, zoals gootsteenontstopper of sanitairreiniger, heeft BIOnyx een hoogwaardig biologische alternatief.

Ben je ook veel buiten aan de slag? Met de kunstgrasreiniger, zonnepanelenreiniger of terras & opritreiniger van BIOnyx wordt alles in een handomdraai schoon! Bovendien zijn onze biologische schoonmaakmiddelen sterk geconcentreerd en daardoor zuinig in gebruik.

Al onze biologische schoonmaakmiddelen bestaan uit 100% natuurlijke grondstoffen. Deze natuurlijke vuiloplossers maken de badkamer, afwas of je kleding weer schoon en fris. De biologische schoonmaakmiddelen van BIOnyx bevatten geen parabenen, conserverings- of verdikkingsmiddelen en ruiken bovendien heerlijk fris. Door de natuurlijke werking, is BIOnyx ook geschikt voor de gevoelige huid. Het afvalwater spoel je na het schoonmaken met een gerust hart door de gootsteen, want BIOnyx is vrij van fosfaten en genetisch gemanipuleerde grondstoffen. Doordat de vuiloplossers volledig worden opgenomen in de natuur, brengen onze producten geen schade aan flora en fauna toe.

Een eerlijke prijs voor een eerlijk product
Wij vinden het belangrijk dat onze klanten een goed product voor een goede prijs krijgen. Daarom bieden wij ons product voor een gelijkwaardige prijs aan. Een eerlijke prijs voor een eerlijk product. Daarnaast zorgen we ook voor een groen productieproces. Stroombesparing is de sleutel, maar wat we wel verbruiken is 100% zonne-energie. We werken met recyclebare verpakkingen en een statiegeldsysteem. Wij kunnen de flessen gemakkelijk hergebruiken en jij draagt je steentje bij aan het verminderen van afval.

Het verhaal achter BIOnyx
Onze founder Arnout werkte tijdens een koffieproject in Zuid – Afrika langdurig samen met lokale en regionale Afrikaanse koffieboeren en ervoer uit eerste hand dat hoge kwaliteit, duurzaamheid en ontwikkeling uitstekend met elkaar samengaan. Terug in Nederland werkte hij bij een reinigingsbedrijf. Werken met de schoonmaakmiddelen was zonder veiligheidskleding vrijwel onmogelijk en milieuvriendelijke alternatieven bestonden niet of nauwelijks. Zo kwam Arnout op het idee om natuurvriendelijke en biologische schoonmaakmiddelen te ontwikkelen, die zelfs bij zwaardere schoonmaakklussen goed werken. BIOnyx is daarmee één van de meest vooruitstrevende biologische merken van Nederland.