Samen met BIOnyx op weg naar een circulaire economie

Duurzaamheid. Aandacht voor het milieu is goed. Het moet, en het kan. Sommige bedrijven zijn echter al een stap verder op het pad van verantwoord en zinvol omgaan met de natuur en ons milieu. Zoals BIOnyx, producent van hoogwaardige biologische schoonmaakmiddelen op basis van honderd procent natuurlijke ingrediënten.

“Duurzaamheid is voor ons, hoe tegenstrijdig het ook klinkt, inmiddels een gepasseerd station”, zegt Arnout Noteboom van BIOnyx.

“Het is een modewoord dat veel mensen gebruiken, maar slechts enkelen met hart en ziel uitdragen. Begrijp mij niet verkeerd; we zijn met zijn allen op de goede weg. De bewustwording van de relatie tussen mens en milieu wordt steeds groter – maar het gaat ons niet snel genoeg.
Duurzaamheid is slechts een tussenstation op de weg naar circulariteit.”

Een kringloop- of circulaire economie – waar zo veel mogelijk hergebruikt wordt en restafval tot een absoluut minimum beperkt wordt om onze grondstoffen te besparen – is de toekomst van onze maatschappij.
Dat doen we bijvoorbeeld door flessen te recyclen. Noteboom: “Jaarlijks komen tussen de vijftig en honderd miljoen kunststof flesjes in het zwerfafval terecht.

Dat is een berg plastic van een nauwelijks te bevatten omvang. Dus gaan we in Nederland – en in veel andere landen – over tot het recyclen van plastic flessen. Een mooi begin, maar niet duurzaam genoeg. Voor het recyclen van plastic flessen zijn veel handelingen – zoals het wassen en versnipperen van het materiaal – en transportbewegingen nodig – Nederlandse flesjes worden versnipperd in het buitenland en komen dan weer terug.
Dat is voor ons als BIOnyx echter niet goed genoeg.”

Het motto is daarom ‘Stop de verspilling’. In samenwerking met o.a. de Natuurwinkel Amersfoort en Heerlijk Wormerveer, heeft BIOnyx op haar hele assortiment statiegeld ingevoerd.
“Alle flesjes met de BIOnyx schoonmaakproducten die bij deze biologische- en natuurwinkels worden gekocht, kunnen daar ook weer worden ingeleverd. Daarmee lopen we maar liefst drie jaar voor op de rest van Nederland. In 2021 komt er statiegeld op kleine plastic flessen, mits de verpakkingsindustrie er in slaagt binnen die tijd de hoeveelheid zwerfafval met zeventig tot negentig procent te verminderen.”

BIOnyx plastic zwerfafval

Elk BIOnyx flesje heeft 45 cent statiegeld, dat wordt verrekend als de klant – consument of hovenier – het flesje weer inlevert bij de Natuurwinkel in Amersfoort. Wij halen de flessen geregeld op, en zorgen dat deze circulair worden ingezet. 

Hoveniers die tuinproducten gebruiken van BIOnyx, onderscheiden zich als ambassadeur van biologische producten van hun collega’s in milieu bewustheid. “Steeds meer klanten vragen om verduurzaming en circulariteit. En dat biedt BIOnyx voor al je soort tuinmaterialen: sierbestrating, (hard)hout, composiet, kunstgras of schaduwdoek/zonnescherm.

Met onze producten kan een hovenier dat bieden. Hij heeft er alleen maar voordeel van. Om te beginnen bestaat er, met de steeds strenger wordende milieuregels, geen enkele twijfel of een bepaald product wel of niet gebruikt mag worden.

Bovendien zijn de producten eenvoudig in gebruik. Alleen aanbrengen  met een vernevelaar of lage drukspuit, is voldoende, uitboenen of schrobben behoort tot het verleden. Klanten raken ook steeds enthousiaster. Het gebeurt vaak dat ze de hovenier expliciet vragen om de biologische producten van BIOnyx.

Daarom hebben hoveniers naast de grootverpakking voor eigen gebruik, ook 5L jerrycans bij zich om die voor de klant achter te laten. Daar kun je een kleine marge voor vragen: voor de hovenier een extra verdienste én een blije, milieubewuste klant.”

“Natuurlijk is ons initiatief een druppel op de gloeiende plaat”, besluit Noteboom. “Maar het gaat om de intentie, het signaal dat je afgeeft, de bewustwording. Iemand moet de eerste stap zetten om de rest mee te krijgen.
En daarmee bedoelen we niet alleen de mensen die de producten kopen en de flessen weer inleveren voor statiegeld, maar ook ondernemers die hun producten gaan aanbieden in recyclebare statiegeldflessen. Als we dit idee met zijn allen oppakken zijn we een flinke stap verder op weg naar circulariteit.”

Stop de verspilling! Dagelijks gebruiken en verspillen we talloze miljoenen liters chemische schoonmaakmiddelen, waarvan het merendeel onnodig in ons afvalwater terechtkomt.
Met de natuurlijke, hoogwaardige en 100% biologische middelen van BIOnyx, reinig je vrijwel alles gemakkelijk en snel, zonder chemicaliën. Zo beschermen we onze flora en fauna, en maken we een duidelijk statement: wij laten niet alleen zien dat het beter moet, maar dat het ook beter kan!

Voor handige (bespaar)tips klik hier

De missie is erg helder: BIOnyx maakt hoogwaardige biologische schoonmaakmiddelen zonder chemicaliën. De NATUURLIJKE bestandsdelen lossen vuil snel op, waardoor alles binnen- én buitenshuis in een handomdraai weer schoon en fris is, én ons milieu beschermd blijft!

Heb je nog vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via info@bionyx.nl of via whatsApp/sms/telefoon 06-37279702

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij maken gebruik van cookies om het gebruik op onze website te meten, advertenties te personaliseren en om de werking van de site te garanderen.