Hoe maak ik mijn jaloezieën eenvoudig schoon?

BIOnyx RVS reinigerBIOnyx RVS reinigerBIOnyx RVS reiniger

Als shutters, jaloezieën of raamdecoratie van aluminium of kunststof eenmaal hangen, dan is voor het behoud van jouw zonwering of raamstyling het belangrijk, om deze regelmatig goed te onderhouden. Dit door meerdere keren per jaar ze goed schoon te maken. Horizontale of verticale jaloezieën reinigen wordt namelijk nogal snel vergeten terwijl ze veel stof en vuil vasthouden. Dit is een klusje waar veel mensen enorm tegenop zien, terwijl dit niet nodig is.

Hoe onderhoud je jaloezieën?

Je aluminium jaloezieën onderhouden wordt vaak gezien als een vervelende en soms intensieve klus. Toch hoeft het helemaal niet zo moeilijk te zijn. Voor het snel en eenvoudig schoonmaken van je jaloezieën zijn er een paar kleine dingen die het onderhoud makkelijker kunnen maken:

  • Als ze in de gesloten stand staan kan je de jaloezieën het snelst afnemen.
  • Onderhoud gemiddeld één keer per maand de jaloezieën. Natuurlijk kun je ze wat vaker afstoffen, maar echt onderhouden moet ook regelmatig gebeuren. Als je dit niet doet, gaat het vuil zich meer aan de jaloezieën hechten. Dat zorgt ervoor dat ze moeilijker schoon worden. Dat is juist wat we niet willen!

Wat heb je nodig?

Voor het goed schoonmaken van je horizontale aluminium jaloezieën, heb je een emmer, microvezel doek en BIOnyx RVS reiniger nodig. Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen, want deze kunnen de jaloezieën aantasten. 

Bestel nu hier BIOnyx RVS reiniger 500ml

Bestel nu hier BIOnyx RVS reiniger 5L

BIOnyx RVS reinigerBIOnyx RVS reinigerBIOnyx RVS reiniger

Verwijder het stof van je jaloezieën

Het verwijderen van stof van je verticale jaloezieën is misschien nog de meest eenvoudige vorm van onderhoud. Dit kan je doen, met:

Je stofzuiger. Gebruik hiervoor de speciale opzetborstel. Maak daarbij dan lange bewegingen in de richting van het langste eind van de lamellen. Bij  verticale jaloezieën, maak je een verticale beweging. Dat gaat lekker snel.

Een lamswollen stofdoek. Deze beweeg je op dezelfde manier als de stofzuiger.

Plumeau. Want met deze handige tool verwijder je in een handomdraai al het stof.

Vuil- & vetvlekken verwijderen van aluminium en kunststof jaloezieën

Als je regelmatig de jaloezieën afstoft, ben je al een heel eind. Maar zo nu en dan moet je de jaloezieën echt schoonmaken. Zeker wanneer er vlekken van vet en vuil op de jaloezieën zitten, kun je gebruik maken van de RVS reiniger van BIOnyx. Gebruik het volgens de aangegeven gebruiksaanwijzing voor een schoon resultaat. Maar ook voor langer behoud van je eigendommen. 

TIP: Maak shutters en jaloezieën één keer per maand echt goed schoon. Zo voorkom je dat vuil zich te erg aan de jaloezieën hecht en is het schoonmaken een stuk gemakkelijker.

BIOnyx RVS reinigerBIOnyx RVS reinigerBIOnyx RVS reiniger

En nu volop genieten van je jaloezieën!