Hoe maak ik mijn laminaten vloer schoon?

 BIOnyx Universele Vloerenreiniger BIOnyx Universele Vloerenreiniger

Laminaat eenvoudig & langdurig schoon. 

Hoe moet je nou laminaat schoonmaken? Het liefst op een manier die er voor zorgt dat je vloer er (weer) stralend schoon uitziet. Daarnaast moet je vloer van laminaat ook hygiënisch schoon zijn.

Voordelen laminaat 

  • Zeer sterk
  • Geschikt voor (nagenoeg) iedere ruimte
  • Levensecht
  • Makkelijk te plaatsen en onderhouds vriendelijk

Waar moet je rekening mee houden bij het schoonmaken van laminaat

Ooit ben je gevallen en heb je laminaat gekocht, omdat je dit een mooie vloer vindt.  Laminaat is een harde vloer, opgebouwd uit verschillende lagen. De basis bestaat uit houtvezelplaat (HDF of MDF). Dit zijn in elkaar gedrukte houtvezels die vermengd zijn met kunsthars). De kern is voorzien van een laagje papier met een foto van hout. Uiteindelijk bepaalt deze foto het uiterlijk van laminaat. Bovenop de foto komt nog een harde, transparante slijtlaag.  Onderop wordt het laminaat nog voorzien van een ‘tegenlaag’ . Deze laag houdt het opstijgende vocht tegen en voorkomt daardoor vervorming van de laminaatplanken. Dit alles wordt op elkaar geperst onder hoge druk!

Hoe laminaat schoonmaken 

Voordat je de vloer dweilt of mopt met BIOnyx Universele vloerenreiniger, kan je het beste de vloer natuurlijk eerst goed geveegd hebben. Want anders wordt het water snel vies en zit je vuil over de vloer heen te spreiden. Goed vegen of de vloer stofzuigen is erg belangrijk: de meeste vuil op een vloer ligt er namelijk los op! Denk hierbij aan zand, stof en haren. Als je regelmatig veegt of stofzuigt zal de vloer aanzienlijk schoner blijven

Het schoonmaken van je vloer is, behalve uit hygiëne oogpunt, ook belangrijk voor de uitstraling van je vloer. Vaak zien laminaat vloeren er streperig en vlekkerig uit. Een laminaat vloer die er streperig uitziet is het gevolg van verkeerd schoonmaken en/of het verkeerde schoonmaakmiddel gebruiken. Veel schoonmaakmiddelen laten een laagje(residu) achter op laminaat. Dit residu zorgt uiteindelijk voor een streperig uiterlijk van je laminaat. De Universele vloerenreiniger van BIOnyx, doet dat NIET. Want BIOnyx producten zijn gemaakt van NATUURLIJKE ingrediënten, dus 100% biologisch producten.  

Tip 

Laminaat kan slecht tegen vocht. Het is dus zaak de laminaat vloer met zo weinig mogelijk water schoon te maken.

BIOnyx-Universele-Vloerenreiniger
BIOnyx-Universele-Vloerenreiniger