Hoe maak ik mijn screens eenvoudig schoon?

BIOnyx RVS reiniger screensBIOnyx RVS reiniger screensBIOnyx RVS reiniger screens

Screens eenvoudig schoonmaken

Heerlijk, met screens zorg je er in de zomer voor dat het binnen lekker koel blijft. En het is nog een fraai aangezicht ook! Echter, breekt de tijd een keer aan dat u het doek van je screen moet reinigen. De screens en windschermen hangen immers buiten en vangen daardoor veel vuil, insecten uitwerpselen, schadelijke schimmels of groene aanslag op. Wellicht niet het meest leuke klusje, maar met een aangename temperatuur en je favoriete drankje naast u op de tafel is dat best een mooie klus voor de zaterdagmorgen, toch?

Voordelen screens of windschermen

  • Zorgt dat het binnen lekker koel blijft
  • Werkt verduisterend
  • Goede isolerende werking
  • Geluidsdempend
  • Genietend uit de wind zitten

Maak je screens regelmatig schoon

Regelmatig je screens schoonhouden is erg belangrijk. Doe je het regelmatig, dan is de klus te overzien en zo geklaard. Doe je dit dus niet, dan is het doek een stuk viezer en duurt het ook langer voordat je windscherm weer helemaal schoon is. Misschien is het bij nader inzien toch al veel te lang geleden dat u uw screens heeft gereinigd en is het vuil helemaal in het doek getrokken. Bij regelmatig reinigen heb je  langer plezier en zorgt tevens voor een langere levensduur van jouw screens.

Wat heb je nodig?

Om je screens goed schoon te kunnen maken heb je een zachte borstel, een microvezel doek, emmer en BIOnyx RVS reiniger nodig. Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen, De coating die ervoor zorgt dat de screens waterafstotend zijn, wordt dan aangetast. En dat wil je nu net niet. Je kunt je screens en de aluminium geleidingsprofielen het beste schoonmaken met lauw water en de RVS reiniger van BIOnyx. Zo zien ze er weer als nieuw uit!

Bestel nu hier BIOnyx RVS reiniger 5L

Bestel nu hier BIOnyx RVS reiniger 500ml

BIOnyx RVS reiniger screensBIOnyx RVS reiniger screensBIOnyx RVS reiniger screens

Kies het juiste tijdstip

Wij adviseren om het schoonmaken van je ritzscreen het beste kan doen in het voor- en het najaar. Dan is het warm genoeg om het doek goed te laten drogen en is de zon niet extreem fel. Je kunt het doek het beste ’s ochtends schoonmaken, dan kan het de rest van de dag drogen.

Maak niet alleen de vieze plekken schoon

Het is misschien makkelijk en logisch om alleen de vieze plekken van het doek schoon te maken. Die moeten er immers toch uit. Echter, is het belangrijk om het gehele doek van boven naar beneden en van links naar rechts helemaal schoon te maken met BIOnyx RVS Reiniger. Zo wordt de kans op vlekken een stuk kleiner.

Tip: let er op dat je het schoonmaken nooit in de volle zon doet, anders kun je al gauw vlekken krijgen en dat zou zonde zijn. Gebruik geen schurende sponsjes of de hogedruk spuit.

BIOnyx RVS reiniger screensBIOnyx RVS reiniger screensBIOnyx RVS reiniger screens

Na gedane arbeid is het weer genieten van schone (ritz)screens zodat ze weer klaar zijn voor gebruik!