Hoe maak ik mijn terrasoverkapping schoon?

BIOnyx RVS reiniger terrasoverkappingBIOnyx RVS reiniger terrasoverkappingBIOnyx Glas en Kozijnenreiniger

Overkapping voor je terras eenvoudig schoonmaken

Met een veranda of een overkapping voor je terras, creëer je gemakkelijk een extra leefruimte met veel natuurlijk licht. Hierdoor verleng je het buitenseizoen en het buitenleven aanzienlijk. Met zo’n aluminium of houten tuinkamer zorg je voor een plek waar je in de zomer en winter lekker kunt genieten. Maar ook om te ontspannen met vrienden en familie. Uiteraard beschermd tegen alle weersinvloeden.

Bij fraai weer schuif je de glazenschuifwand open en verwelkom je de zonnestralen. Maar  hoor je de vogels nóg dichterbij fluiten terwijl de buitenlucht naar binnen stroomt. Hierdoor kan je optimaal genieten, jaar in, jaar uit, van jouw tuin. 4 seizoenen lang!

Voordelen van buitenverblijf 

  • Verlengt het buitenseizoen aanzienlijk
  • Altijd comfortabel binnen – buiten zitten
  • Stevige aluminium of houten constructie met weinig onderhoud
  • Meerwaarde voor je huis
  • Zonwerend en UV beschermend

Tuinkamer of veranda schoonmaken 

Ook al is je mooie bouwwerk het hele jaar bloot gesteld aan weer en wind, het onderhoud is minimaal. Maar het regelmatig reinigen van je terrasoverkapping van aluminium of douglas hout/composiet, zal er zeker toe bijdragen tot een langere levensduur. Maar je kan ook meer genieten van je tuin en terras als jouw buitenverblijf schoon is.

De praktijk heeft geleerd dat schoonmaken van (hard)hout of aluminium, in het voor- en najaar toch noodzakelijk zal zijn. Want dan heb je vaak last van takjes, bladeren, vuil, insecten uitwerpselen, (vette)vingerafdrukken, fijnstof, (Sahara)zand of groene aanslag.

Op deze manier  is de klus te overzien en zo geklaard. Doe je dit dus niet, dan is het doek een stuk viezer en duurt het ook langer voordat het totale oppervlak weer helemaal schoon is.

Reinigen glasplaten

De glasplaten & glasschuifwanden schoonmaken, zijn niet de leukste klusjes die er zijn. Echter is het wel belangrijk dat het gebeurt. Daarom adviseren we dan ook om ze regelmatig te reinigen, zowel aan de buiten- als de binnenkant. Het geeft niet alleen een nettere en schone uitstraling. Maar het verlengt ook de levensduur. Daarnaast verbetert het ook de werking van je schuifwand en deuren van glas.

Als eerste verwijder je het losse vuil &takjes met een zachte borstel of -bezem. Vervolgens spoel je de te reinigen oppervlakten af met overvloedig schoon water. Volg nu verder de aanwijzingen op het etiket van BIOnyx Glasreiniger, voor een schoon en streeploos resultaat. 

BIOnyx Glas en KozijnenreinigerBIOnyx RVS reiniger terrasoverkapping

Schoonmaken aluminium

De aluminium (geleiding)profielen profielen van je veranda of terrasoverkapping maak je gemakkelijk schoon met lauw water en BIOnyx RVS reiniger. Daarna eventueel afnemen met microvezel doek. Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen, want deze tasten de laklaag aan. Op deze manier zou roest en verkleuring kunnen optreden. En dat wil je nu net niet.

TIP: gebruik geen schuursponsjes, want dit veroorzaakt krassen.

BIOnyx RVS reiniger terrasoverkappingBIOnyx RVS reiniger terrasoverkappingBIOnyx Glas en Kozijnenreiniger Schuifwand

Kortom minimaal onderhoud en maximaal genieten van het leven buiten. Het hele jaar door!