Hoe maak ik mijn lamellen dak van terrasoverkapping schoon?

BIOnyx RVS reiniger lamellenBIOnyx RVS reiniger lamellen

Lamellen overkapping voor je terras eenvoudig schoonmaken

Het lamellen dak van je terrasoverkapping beschermt je tegen zon en regen. Je kiest zelf hoe de lamellen kantelen. Hierdoor creëer je een zonovergoten of een schaduwrijk terras. Kortom zo bepaal jezelf deze bijzonder comfortabele buitenruimte waar het heerlijk vertoeven is: van de prille lente tot het late najaar!

Door de toevoegingen van diverse opties zoals screensglazen schuifwanden biedt een veranda dak van lamellen tijdens alle weersomstandigheden een gezellig plekje.

Zo creëer je bij tropische temperaturen een natuurlijke ventilatie waardoor het onder je overkapping van het terras toch niet te warm wordt.

Maar niet alleen in de zomer kan je genieten van ons lamellen dak. Ook tijdens de wintermaanden kan je de horizontale of verticale lamellen zodanig kantelen dat het zonlicht en de warmte toch binnenkomen in je leefruimte. Je regelt dus zelf jouw persoonlijke voorkeur.

Heb je een ook een glazenschuifwand? Dan kan je bij fraai weer de schuif openen zo verwelkom je de zonnestralen. Maar  hoor je de vogels nóg dichterbij fluiten. Hierdoor kan je optimaal genieten, jaar in, jaar uit, van jouw tuin. 4 seizoenen lang!

Voordelen van lamellen dak voor je veranda overkapping

  • Verlengt het buitenseizoen aanzienlijk
    • Je kan je overkapping in ieder type weer blijven gebruiken. Doordat ze zo flexibel zijn kan je ze naar eigen wens open- en dichtschuiven
    • Vooral in de winter is dit handig: door de lamellen ‘s winters open te zetten krijg je immers een extra warmtebron en extra lichtinval
    • De hoeveelheid zon en wind die je doorlaat is perfect regelbaar
  • Altijd comfortabel binnen – buiten zitten
  • Stevige aluminium constructie met weinig onderhoud
  • Meerwaarde voor je huis

Lamellen schoonmaken 

Ook al is je mooie bouwwerk het hele jaar bloot gesteld aan weer en wind, het onderhoud is minimaal. Maar het regelmatig reinigen van je lamellen (en de rest van je overkapping) van aluminium of hout, zal er zeker toe bijdragen tot een langere levensduur. Maar je kan ook meer genieten van je tuin en terras als jouw buitenverblijf schoon is.

De praktijk heeft geleerd dat schoonmaken in het voor- en najaar toch noodzakelijk zal zijn. Want dan heb je vaak last van takjes, bladeren, vuil, insecten uitwerpselen, (vette)vingerafdrukken, fijnstof, (Sahara)zand of groene aanslag.

Reinigen glasplaten

De glasplaten & glasschuifwanden schoonmaken, zijn niet de leukste klusjes die er zijn. Echter is het wel belangrijk dat het gebeurt. Daarom adviseren we dan ook om ze regelmatig te reinigen, zowel aan de buiten- als de binnenkant. Het geeft niet alleen een nettere en schone uitstraling. Maar het verlengt ook de levensduur. Daarnaast verbetert het ook de werking van je schuifwand en deuren van glas.

Als eerste verwijder je het losse vuil &takjes met een zachte borstel of -bezem. Vervolgens spoel je de te reinigen oppervlakten af met overvloedig schoon water. Volg nu verder de aanwijzingen op het etiket van BIOnyx Glasreiniger, voor een schoon en streeploos resultaat. 

BIOnyx Glas en KozijnenreinigerBIOnyx RVS reiniger terrasoverkapping

Schoonmaken aluminium

De aluminium (geleiding)profielen profielen van je veranda of terrasoverkapping maak je gemakkelijk schoon met lauw water en BIOnyx RVS reiniger. Daarna eventueel afnemen met microvezel doek. Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen, want deze tasten de laklaag aan. Op deze manier zou roest en verkleuring kunnen optreden. En dat wil je nu net niet.

TIP: gebruik geen schuursponsjes, want dit veroorzaakt krassen.

BIOnyx RVS reiniger terrasoverkappingBIOnyx RVS reiniger terrasoverkappingBIOnyx Glas en Kozijnenreiniger Schuifwand

Kortom minimaal onderhoud en maximaal genieten van het leven buiten. Het hele jaar door!