Hoe reinig ik eenvoudig mijn dak?

Hoe reinig ik eenvoudig mijn dak?

Omdat het dak van je huis continu worden blootgesteld aan het weer, kunnen er op den duur mossen en groene aanslag ontstaan. Het lijkt misschien onschuldig, maar het is erg schadelijk doordat de cel draden tot in de poriën van de dakbedekking kunnen groeien. Het is dan ook aan te raden het (kors)mos, takjes, losliggend vuil en de groene aanslag geregeld te verwijderen. 
 
Het reinigen van atmosferische aanslag is een hardnekkig en een terugkerend jaarlijks fenomeen. Daarom vraagt dit om een effectieve, krachtige en NATUURLIJKE dak onderhoud oplosser. Uiteraard 100% VEILIG voor de vijverpartij, huis(dak, gevel, muur), flora en (huis)- dieren. Zo dragen we bij aan een veilige en DUURZAME leefomgeving.

Algen groei en mos zijn de meest schadelijke dak vervuilers van alle soorten. Wij beschrijven hieronder hoe je dit snel en eenvoudig kunt verwijderen én hoe je het kunt voorkomen.

Immers, met de juiste schoonmaakmiddelen, dan hoeft het niet moeilijk of heel erg tijdrovend te zijn!

Ontstaan van groene buitenaanslag en mos

Mos groei ontstaat simpelweg doordat de wind geregeld zaadjes uit spoorplantjes verplaatst, waardoor ze onder andere op je dakpannen terechtkomen. Wanneer deze uitgroeien tot mos, ontstaat er een groene laag op de dakpannen.
Dit gebeurt vooral op de daken die gericht staan naar noorden, omdat deze richting minder zonlicht vangt en op dakpannen met een ruw oppervlak. Ook een bosrijke omgeving, of andere met mos begroeide daken in de omgeving kunnen er voor zorgen dat er sneller mossen op je dak groeien.

Atmosferische- of buitenaanslag is een natuurlijke groei van algen en mossen. De 2 belangrijkste perioden om (preventief) de verschillende oppervlakten te behandelen zijn februari/maart/april (groot onderhoud) en augustus/september/oktober/november (preventief) perioden.

Waarom is mos schadelijk?

Dakpannen, leisteen dak zorgen er voor dat de daken waterdicht blijven. Ze hebben dan ook een bepaalde vorm die het water gericht kan laten afvoeren naar de dakgoot. Dit is een erg belangrijke functie, die helaas verstoord kan worden door mos. In plaats van wortels hebben mossen kleine cel draadjes waarmee ze zich aan de ondergrond hechten. Deze cel draadjes zitten vol met water en groeien tot diep in de dakbedekking. Wanneer het gaat vriezen zet dit water uit en kunnen er grote scheuren en barsten in de pannen ontstaan.
 

 

Verschillende soorten daken

Als je besluit om je dak (te laten) reinigen, is het verstandig om te weten wat voor soort dak je hebt. Er zijn namelijk verschillende soorten daken, o.a. :
 
  • Dakpannen
  • Leien dakpannen, leisteen
  • Shingles
  • Zinken dak
  • Golfplaten, (metalen)dakplaten
  • Rieten dakbedekking

 

Waarom je dak reinigen?

Het reinigen zorgt ervoor dat je dak weer wordt teruggebracht in de originele staat.
Het reinigen geeft je dak weer een goede uitstraling en verwijdert het vuil en de schimmels en bacteriën. Naast dat het dak vrij wordt gemaakt van vuil en aanslag, voorkomt het ook schade in de toekomst.
Hierdoor kan het vuil uw dak niet aantasten en heeft uw dak een langere levensduur.
Het regelmatig reinigen van je dakbedekking is een stuk voordeliger dan het laten vervangen, het is dus verstandig om dit goed bij te houden!
 
Dit niet alleen om het visuele – maar ook om economische redenen: onder de aanslag kan vochtigheid ophopen en te zijner tijd leiden tot schade aan pleisterwerk, muren en je dak.
 

Eenvoudig je dak schoonmaken 

Het reinigen van je dak is eenvoudig met Buiten Aanslagreiniger van BIOnyx  samen met de hulp van een drukspuit of druksproeier,
Het reinigen van het dak is een MILIEUVRIENDELIJK, DUURZAAM en NIET schadelijk. 
 
TIP: Gebruik geen hogedruk spuit, want vaak brengt dit schade toe aan daken.
 
 
Voor handige (bespaar)tips klik hier
 

BIOnyx maakt hoogwaardige biologische schoonmaakmiddelen zonder chemicaliën. De NATUURLIJKE bestandsdelen lossen vuil snel op, waardoor alles binnen- én buitenshuis in een handomdraai weer schoon en fris is, én ons milieu beschermd blijft!

Heb je nog vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via info@bionyx.nl of via whatsApp/sms/telefoon 06-37279702

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij maken gebruik van cookies om het gebruik op onze website te meten, advertenties te personaliseren en om de werking van de site te garanderen.