Heb jij al zonnepanelen op je dak?

BIOnyx-zonnepanelenreiniger

Heb jij al zonnepanelen op je dak? Hoogstwaarschijnlijk wel. Dan is de kans groot dat je dit hebt “afgekeken” van je buren.
Daarnaast is de kans ook groot dat andere buren door jou ook aan de zonne-energie gaan. Echt, het is wetenschappelijk bewezen. Uit een onderzoek van de universiteit van Yale blijkt: zonne-energie is besmettelijk.

De onderzoekers keken naar het aantal installaties van zonnepanelen in Californië. Zo ontdekten ze dat mensen een grotere kans hadden om zonnepanelen te installeren als in hetzelfde postcodegebied al zonnepanelen aanwezig waren.

Extra check
De onderzoekers checkten natuurlijk ook of er echt geen andere factoren waren die konden verklaren waarom mensen in een bepaald gebied zonnepanelen installeerden. Bijvoorbeeld door een aantrekkelijke aanbieding van een producent van zonnepanelen. Of dat de wijk al heel bekend stond om zijn “groene bewoners.”

Sociaal contact
Opvallend detail: in buurten waar buren goed contact met elkaar hadden, nam de “besmettelijkheid” van zonnepanelen nog verder toe. Voor het onderzoek spreken de wetenschappers namelijk ook met mensen om de beweegreden voor de aanschaf te achterhalen. Ten eerste werden omdat ze blijkbaar hoorden over de economische voordelen. Maar ook omdat sommigen niet voorbijgestreefd willen worden door hun buren.

Waarom zonnepanelen?
Investeren in zonnepanelen, of als u dit al gedaan heeft, draait het om een paar dingen:
• Milieuvriendelijk: produceer zelf groene stroom
• Besparen: door steeds hoger rendement
• Geld verdienen: door te ontvangen subsidies, kortere terugverdien tijd
• Zekerheid: stijgende energieprijzen beïnvloeden de rekening niet

Onderhoud zonnepanelen
De meeste zonnepaneel systemen zijn de laatste jaren steeds meer verbeterd in kwaliteit. Vooral de kwalitatieve systemen vergen technisch gering onderhoud. Laat onderhoud wel altijd door een erkend installateur uitvoeren.

BIOnyx-zonnepanelenreiniger

Waarom is vuil niet goed voor zonnepanelen?
Vooral in de maanden april tot en met oktober, genereer je voor 75% van je totale jaaropbrengst. (Fijn)Stof, vuil, atmosferische- en groene aanslag of vogelpoep kunnen het oppervlak vervuilen.

BIOnyx-zonnepanelenreiniger

Moderne zonnepanelen zijn opgebouwd uit drie interne groepjes van cellen, ook wel “strings” genoemd. Deze drie strings zijn aan elkaar gekoppeld met een zogeheten “By-pass” diode. Deze diodes zorgen ervoor dat als één interne string minder energie produceert, deze zal worden overbrugt.
Zo zal het zonnepaneel voor 1/3de minder energie produceren en valt niet altijd het hele paneel of systeem uit. Omdat de by-pass diode geleidelijk overbrugt en niet als een schakelaar werkt zal vuil bij sommige merken zonnepanelen nadelige effecten kunnen hebben op de energieproductie van het gehele systeem. De hoeveelheid verlies licht aan de vervuiling en de vervuiling ligt weer aan de situatie en de omgeving.

Ook een TNO-studie uit 2003 geeft aan dat dit tot wel 10% negatief effect heeft op het totaal rendement. Andere studies zelfs van 16 – 25%.

Hoe reinig ik mijn zonnepanelen VEILIG?
Het is belangrijk om de zonnepanelen meerdere keren per jaar schoon te maken, om de hierboven beschreven redenen. Er zijn leveranciers en fabrikanten die aangeven dat panelen zelfreinigend zijn en schoon worden door regenwater.
Een ding is zeker, een flinke regenbui maakt de panelen NIET schoon.
Alleen het losse vuil zal naar de onderrand van het paneel spoelen. Hierdoor ontstaat er een rand met vuil en algen dat tussen het glas en het aluminium frame zal ophopen. Dit “randje” vuil zorgt ervoor dat de onderste interne string minder licht kan ontvangen.
Dus minder energie zal produceren. Door het reinigen met osmose water, wordt de biofilm niet afgebroken. Met gevolg dat de vervuiling sneller terug keert.

Maar BIOnyx Zonnepanelenreiniger reinigt en breekt de biofilm wel af. Een 100% biologisch reinigingsmiddel, sterk geconcentreerd. Alleen aanbrengen en het product doet verder de rest. Veilig & DUURZAAM. Schoon zonder schrobben, KRAST NIET, tast NIETS aan! Ideaal voor een langer schoon resultaat en optimaal rendement!

BIOnyx-zonnepanelenreiniger

Dan is het regelmatig schoonmaken toch de moeite waard, zou ik zo zeggen!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij maken gebruik van cookies om het gebruik op onze website te meten, advertenties te personaliseren en om de werking van de site te garanderen.