EEN VUILE VLOER STREEPLOOS & HYGIENISCH SCHOONMAKEN!

EEN VUILE VLOER STREEPLOOS & HYGIENISCH SCHOONMAKEN!

Bijna dagelijks wordt ik benaderd, hoe je nu het beste vuile vloeren kan schoonmaken. Niet alleen is een schone vloer bepalend voor de uitstraling van je binnenruimte.
Hoe fraai een ruimte ook is ingericht, een vieze vloer is een grote storende factor. Uit de vele vragen blijkt dat het niet zo gemakkelijk is voor veel mensen een vloer er stralend, hygiënisch en streep loos schoon eruit te laten zien. 

Immers, met de juiste schoonmaakmiddelen, dan hoeft het niet moeilijk of heel erg tijdrovend te zijn, om al je vloertypen in huis schoon te maken.

Voordat je begint het volgende…

Voordat je de vloer van je woonkamerkeuken of badkamer dweilt of mopt, kan je het beste de vloer natuurlijk eerst goed geveegd hebben. Want anders wordt het water snel vies en zit je vuil over de vloer heen te spreiden. Goed vegen of de vloer stofzuigen is erg belangrijk: de meeste vuil op een vloer (met name bij een tegelvloer of laminaat) ligt er namelijk los op! Denk hierbij aan zand, stof en haren. Als je regelmatig veegt of stofzuigt zal de vloer aanzienlijk schoner blijven

Dan heb je een grondige (of een dagelijkse)reiniger nodig, die al het vuil aanpakt en hygiënische schoon resultaat maakt. En geen residu op je vloer achter laat. Gebruik dan een van de 100% biologische vloerenreinigers van BIOnyx. Want het maakt nu niet uit op welk type vochtbestendige harde (tegel)vloeren je deze gebruikt.

Enkele vloerafwerkingen die je vaak tegen komt

Linoleum, marmoleum, laminaat of PVC

Ben je op zoek naar een vloer met een natuurlijke uitstraling dan moet je zeker eens naar een van deze vloeren kijken.

Bij het schoonmaken van een vuile linoleum, marmoleum, PVC of laminaat vloer is het belangrijk dat je nooit met agressieve middelen werkt. Zo is een bestanddeel van marmoleum lijnolie. Als je met sterk ontvettende (alkalisch) de vloer gaat schoonmaken, dan zal dit het marmoleum beschadigen. Ook hier is het belangrijk om de vloer eerst stofvrij te maken voordat je hem gaat moppen of dweilen. Gebruik ook geen schoonmaak producten waarin een was zit verwerkt. Want deze zullen het uiterlijk van de vloer nadelig beïnvloeden.

Voor deze vloertypen zou je BIOnyx Universele Vloerenreiniger kunnen gebruiken.

Natuursteen vloer

Het onderhoud is eenvoudig en niet bewerkelijk. Mits het juiste onderhoudsmiddel gebruikt met het juiste onderhoudsadvies. Door passend onderhoud zal het er voor zorg dragen dat je jarenlang plezier zult hebben.

Natuursteenreiniger van BIOnyx is een zuurvrij product(pH is 9,5(+/- 0,5)). Want zuur kan doffe plekken veroorzaken. Valt er een glas wijn op of mors je koffie op je vloer? Niets aan de hand, verwijder dit dan direct met een vochtige doek.

Gebruik GEEN groene zeep of andere vette middelen. Zo voorkom je een gladde, streperig en vlekkerig uiterlijk.

Voor het onderhoud van je natuurstenen tegelvloer, is het van belang om wekelijks te zuigen en te dweilen. Los vuil zou je ook met een zachte bezem kunnen opvegen. Zo hou je de vloer in optimale conditie.

Door het hebben van een goede droogloop/schoonloop mat, voorkom je dat zandkorrels, krasjes gaan veroorzaken. Vergeet de poten van je hond dan ook niet schoon te maken, na zo’n lekkere wandeling.

BIOnyx Natuursteenreiniger reinigt glanzend en streep loos alle soorten natuursteen, beton en kalkhoudende oppervlakten. Zowel binnen als buiten gebruik.

Keramische tegels

Als je kiest voor een vloer van keramische tegels, dan kies je voor een zeer sterke vloer die in het algemeen ook makkelijk schoon te houden is. Een tegelvloer van keramiek heeft niet de nadelen van natuursteen. Maar veel keramische vloeren kunnen erg veel lijken op natuursteen, qua uitstraling dan.

Het beschikbare assortiment aan duurzame materialen in combinatie met de functionele eigenschappen van het Italiaans keramiek, voorzien elk interieur van een uniek tijdloos karakter. De voordelen van keramische tegels zijn dat ze slijt-, kras- en vuurvast zijn. Daarom zijn ze erg geschikt om te gebruiken in een ruimte als de woonkamer, keuken of badkamer

Ook bij een keramische vloertegel heb je keuze uit een hoogglans vloer en een vloer met een meer matte uitstraling. Het nadeel van een hoogglans vloer is dat het vloer schoonmaken meer precisie vraagt. Op een hoogglans vloer zie je nou eenmaal meer vervuiling dan op een vloer met een meer matte uitstraling. 

Voor keramische vloeren gebruik je BIOnyx Universele Vloerenreiniger. Met dit product blijft na het schoonmaken geen residu op de vloer achter. Want een restant schoonmaakmiddel zorgt er voor dat een vloer er na het schoonmaken streperig of vlekkerig uitziet. En dat wil je namelijk niet!

Voor handige (bespaar)tips klik hier

BIOnyx maakt hoogwaardige biologische schoonmaakmiddelen zonder chemicaliën. De NATUURLIJKE bestandsdelen lossen hardnekkig vuil snel op, waardoor alles binnen- én buitenshuis in een handomdraai weer schoon en fris is, én ons milieu beschermd blijft!

Heb je nog vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via info@bionyx.nl of via whatsApp/sms/telefoon 06-37279702

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij maken gebruik van cookies om het gebruik op onze website te meten, advertenties te personaliseren en om de werking van de site te garanderen.