Biologisch product of biologisch afbreekbaar??

BIOnyx 100% biologisch.jpg & Duurzaam

Biologisch product of biologisch afbreekbaar. Je kan niet zomaar een product ‘biologisch’ noemen. Hoe goed voor het milieu is een schoonmaakproduct eigenlijk dat op het etiket als opschrift ‘biologisch’ heeft? Er blijkt nog veel onduidelijkheid te bestaan omtrent de termen ‘biologisch afbreekbaar’ en ‘biologisch product’. Tijd voor transparantie.

Soorten schoonmaakmiddelen

Je hebt drie categorieën schoonmaakmiddelen. “De eerste omvat chemische middelen, met een chemische basis. Daarna komen de ecologische producten. Niet wil dit altijd iets “goeds”zeggen omdat deze vaak maar één of twee NATUURLIJKE ingrediënten bevatten. Ten slotte hebben we de biologische schoonmaakmiddelen, met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Vaak zeggen mensen dat ze biologische producten gebruiken. Het blijkt dan te gaan om merken die op het etiket de vermelding ‘biologisch’ of ‘biologisch afbreekbaar’ hebben staan. Maar heb je als koper het héle etiket wel gelezen? ‘Biologisch afbreekbaar’ is namelijk wezenlijk iets anders dan ‘biologisch product’.”

Wat zit er in?

“Je moet kijken naar het totale (productie)proces. Dat begint met de vraag: ‘Wat stop je in het flesje?’. De realiteit laat zien dat een  ‘ecologisch’ product vaak maar één of twee natuurlijke ingrediënten bevatten; de rest kan bestaan uit lichte tot soms zwaar milieubelastende componenten. Alleen wanneer het product van NATUURLIJKE ingrediënten is gemaakt, zit je goed.” ‘Biologisch afbreekbaar’ vind plaats aan het eind van het proces, maar zegt niets over de mate en het tijdspad waarin het product wordt afgebroken.

BIOnyx Lab

Natuurproducten als killers

Ook met producten die worden aangeprezen als ‘natuurlijke (onkruidverdelgers)’ moet je uitkijken. “Natuurazijn, zout en soda zorgen weliswaar voor de dood van groene aanslag, maar spoelen daarna de grond in waar ze door gaan met het proces van doden van planten- en bodemleven. Niet gebruiken dus: het ‘natuurproduct’ is net zo milieubelastend als veel andere (chemische)middelen. De 100% biologische schoonmaakproducten van BIOnyx, bevatten uitsluitend NATUURLIJKE ingrediënten. Vanuit de basis zit het dus al goed. En na gebruik spoelt het de grond in waar het afgebroken wordt tot voeding voor planten en bodemleven. Honderd procent milieuvriendelijk en veilig in alle opzichten.”

BIOnyx duurzame schoonmaakmiddelen

Weg met groene aanslag

Groene aanslag is een doorn in het oog van elke tuinliefhebber. Maar ook van de hovenier, die met een hogedrukspuit aan het worstelen moet, waarbij het opspattend vuil garant staat voor vieze gevels en tuinmeubilair. Met de BIOnyx Terras & Opritreiniger wordt dat probleem letterlijk opgelost. “Algen – de grootste boosdoener van groene aanslag – hebben per jaar twee groeimomenten. De eerste is in februari/maart, de tweede in augustus/september. De hogedrukspuit mag je als hovenier gerust thuis laten. BIOnyx hoef je alleen maar over de groene aanslag te vernevelen. Het doodt niet alleen de algen, maar het breekt ook de biofilm af. Dit is de voedingsbodem van de algen, waardoor het aanzienlijk langer duurt voor de groene aanslag terug komt.

BIOnyx Terras & Opritreiniger

Hoogwaardige schoonmaakmiddelen

BIOnyx maakt hoogwaardige en biologische schoonmaakmiddelen, zonder chemicaliën. De natuurlijke bestanddelen lossen vuil snel op. Zo worden alle oppervlakken binnen- én buitenshuis schoon en fris, en blijft het milieu beschermd!

Wij laten niet alleen zien dat het beter moet, maar dat het ook beter kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij maken gebruik van cookies om het gebruik op onze website te meten, advertenties te personaliseren en om de werking van de site te garanderen.