Schadelijke schimmels bestrijden en verwijderen

BIOnyx badkamer reiniger

Schadelijke schimmels, bestrijden en verwijderen

Schimmels kunnen we overal tegenkomen op vochtige plekken in ons huis. De wc, douche, keuken of achter meubels zijn favoriete plekken voor een schimmel om zich te huisvesten. Schimmels kunnen in hoge concentraties schadelijk zijn voor de gezondheid. Bestrijdt schimmels en voorkom zo gezondheidsklachten!

Wat zijn schimmels?

Schimmels zijn organismen met een celkern en enkele andere celorganellen. Onder anderen hiermee onderscheiden schimmels zich van bacteriën. Schimmels hebben zuurstof nodig om te kunnen groeien. Dit kan ook in zeer lage hoeveelheden voldoende zijn. Hiernaast heeft schimmel vaak veel water nodig en een voedingsbron.

BIOnyx-Schimmel & Vochteiniger

Hoe zien schimmels eruit?

De meeste schimmels bestaan uit hyfen. Dit zijn de draden die we zien en geven een schimmel zijn wollig uiterlijk. Voordat je een schimmel ziet, ruik je het meestal al. Een schimmel verspreidt een typisch muffe geur. Schimmels hebben het uiterlijk van zwarte, groene, roze of witte plekjes.

BIOnyx-Schimmel & Vochteiniger

Zijn schimmels schadelijk?

Schimmels kunnen in hogere concentraties schadelijk zijn voor de gezondheid bij mensen met een verzwakte immuniteit. Schimmels kunnen verantwoordelijk zijn voor astma of andere allergische klachten. Mensen die extra gevoelig zijn voor schimmelinfecties zijn: ouderen, astmapatiënten, kinderen. Maar ook mensen met allergieën.

Toch kunnen grote hoeveelheden schimmels ook schadelijk zijn voor mensen met een goede gezondheid. Want de schimmelsporen kunnen klachten veroorzaken als: irritatie van de slijmvliezen, hoesten, niezen, hoofdpijn, uitslag, vermoeidheid. Het voorkomen van schimmelvormingen is om deze redenen geen overbodige luxe. Uiteraard naast dat ze de wanden en muren aantasten

Hoe kun je schimmels voorkomen?

Schimmels kun je op de volgende manieren voorkomen:

  • Voorkom dat schimmels zich verder kunnen verspreiden door de al aanwezige schimmelplekken op tijd te verwijderen
  • Voorkom condensvorming, met andere woorden, zorg voor voldoende ventilatie

Tip: Maak je douchecabine, bad en overige sanitair na gebruik goed droog en schoon

Hoe kun je schimmelplekken verwijderen?

Schimmels ontstaan op plekken waar het warm en vochtig is in ons huis. De badkamer, wc, douche, bad, keuken. Maar ook achter meubels zijn favoriete plekken voor een schimmel om zich te huisvesten.
Er zijn verschillende methodes om schimmels te verwijderen. Ten eerste is het belangrijk te voorkomen dat schimmels zich op de desbetreffende plek kunnen huisvesten. Ga hiervoor na hoe de schimmel aan vocht komt en pak de bron aan. Zonder vocht of voeding kan de schimmel niet overleven.

BIOnyx-Schimmel & Vochteiniger

Biologisch schimmels verwijderen

Schimmelreinigers op chemische basis kunnen zeer agressief zijn op het milieu. Gelukkig bestaan er ook biologische schimmelreinigers. Goed voor het milieu en je eigen gezondheid. Bovendien reageren deze reinigers vaak minder agressief op de te behandelen ondergrond. BIOnyx Schimmel & Vochtreiniger, reinigt effectief schadelijke kiemen op alle waterbestendige oppervlakken.
Vanzelfsprekend geldt ook voor deze methode dat ook de bron moeten worden aangepakt, anders groeien de schimmels binnen geringe tijd terug.

Daarom kan ik het niet vaak genoeg zeggen: veelvuldig vochtige ruimten luchten! Want voorkomen is nog steeds beter dan genezen.

BIOnyx-Schimmel & Vochteiniger

Tip: Wil je de hele badkamer onderhanden nemen, dan is de BIOnyx Badkamer reinigingset 3- delig, de ultieme oplossing voor jou. 

BIOnyx-Badkamer-reinigingsset-3-delig

BIOnyx maakt hoogwaardige biologische schoonmaakmiddelen zonder chemicaliën. De natuurlijke bestandsdelen lossen vuil snel op, waardoor alles binnen- én buitenshuis in een handomdraai weer schoon en fris is, én het milieu beschermd blijft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij maken gebruik van cookies om het gebruik op onze website te meten, advertenties te personaliseren en om de werking van de site te garanderen.