Dierendag een feest voor dieren

Dierendag een feest voor dieren

Iedereen heeft wel  van dierendag gehoord.
Want sinds 1930 zetten mensen op 4 oktober hun huisdier in het zonnetje. Hoogstwaarschijnlijk heb je het zelfs wel eens gevierd voor je eigen huisdier. Je huisdier krijgt wat lekkers te eten, zoals een kluifje, snoepje of een extra wortel. De hond krijgt een lekker lange wandeling en de kat wellicht een speelgoedmuis.

Het is natuurlijk leuk om je huisdier te verwennen. Maar dierendag is vooral bedoeld om dieren die het minder makkelijk hebben wat extra aandacht te geven.
Ongetwijfeld heeft jouw huisdier al een gezellig leven!

Dierendag in Nederland

90 jaar geleden werd in 1930 voor het eerst Dierendag gehouden. Daarvoor, in 1864, was in Den Haag de Haagsche Vereniging tot Bescherming van Dieren opgericht. Dit in navolging van al bestaande verenigingen elders in Europa.
In 1877 werd haar naam veranderd in Landelijke Vereniging en onder die naam sloten de meeste lokale verenigingen zich aaneen.
De belangrijkste doelstellingen van de Dierenbescherming zijn:

  • De totstandkoming van de wetgeving voor dieren
  • De controle op de naleving van dierenwetten
  • Voorlichting geven via brochures, folders, film, krant, radio en televisie (na 1ste Wereld Oorlog)

Internationaal

Zo ook internationaal, is dierendag ingesteld als wereld themadag. Dit ook om het publiek bewust te maken van het idee dat dieren ook rechten hebben. Maar dat dieren ook beschermd moeten worden.

De geschiedenis van dierendag

Dierendag is begonnen door Fransiscus van Assisi ( rond 1811 geboren). Zijn vader was een rijke zakenman die kleren verkocht. Fransiscus vond dit niet leuk en wilde liever ridder worden. Maar toen hij een zieke melaatse man zag, kwam hij op een ander idee. Hij werd monnik. Want hij wilde zich inzetten voor de armen en zieken.

Fransiscus gaf niet alleen om mensen, maar hield ook erg van de natuur en van dieren. Daarom vonden dierenbeschermers het in 1929 hoog tijd, dat er een dag kwam om stil te staan bij dierenwelzijn. Toen hebben zij 4 oktober hiervoor gekozen. Dit was de sterfdag van Fransiscus van Assisi.
Zo werd deze datum uitgeroepen tot dierendag. In 1930 was het voor het eerst officieel dierendag.

Tips voor huisdieren

  • Niet alleen op dierendag verdienen knaagdieren en konijnen extra aandacht. Geef ze daarom geregeld iets om aan te knagen en om mee te spelen. Dan hoeven ze zich niet te vervelen
  • Als je kat van kroelen houdt, kun je hem een extra borstelbeurt geven. Daar gaat hij vast van spinnen! Houdt je kat meer van spelen? Zorg dan dat hij achter een speeltje aan kan rennen of gebruik een kattenhengel om hem te laten springen. Héél goed voor zijn conditie!
  • Koekjes en snoepjes zijn altijd heel lekker voor je dier. Maar aandacht is nog veel leuker! Ga eens een wat langere wandeling maken met je hond en speel samen met een bal. Dat is in ieder geval gezonder dan veel eten en snoepen
  • Reinig eens vaker de benches, kooien en dierenverblijven van je hond, kat, vogel of knaagdier. BIOnyx Bench- en Kooireiniger 4 in 1, verwijdert vet & vuil en daarmee eventuele ziektekiemen

Huisdieren

Als jij een huisdier hebt, zorg je er vast goed voor! Veel mensen houden erg van hun dieren. Maar er zijn ook mensen die dat niet doen of die door omstandigheden niet goed voor hun huisdier zorgen.
Soms worden deze dieren zelfs op straat gedumpt of aan een boom gebonden.

Gelukkig is het dierenasiel er voor deze dieren. Daar worden ze liefdevol opgevangen door de vrijwilligers. Als ze ziek zijn, worden ze beter gemaakt. En er wordt gekeken naar wat het karakter van het dier is. Zo kunnen de mensen van het dierenasiel goed zien bij welk baasje het dier het beste past. Want dier en baasje moeten natuurlijk wel bij elkaar passen.
Zo kan een dier een leuk baasje vinden dat goed voor hem zorgt.

BIOnyx biologische schoonmaakproducten voor (huis)dieren zijn met respect en liefde voor Mens, Dier en ons Milieu, samengesteld. 

Ons assortiment voor huisdieren, bestaat uit Duurzame, Milieuvriendelijke producten, gemaakt van hoogwaardige kwalitatieve en NATUURLIJKE ingrediënten met elk hun eigen functie.
Al deze reinigingsmiddelen kunnen voor zowel dagelijks- en voor periodieke reiniging gebruikt worden.
Vet, vuil en daarmee eventuele ziektekiemen worden hierdoor langduriger verwijdert. Het zijn geconcentreerde producten dus zuiniger en daardoor voordeliger. En daarom doe je er ook langer mee.

Heb je vragen of kunnen we je helpen? Laat het ons weten via de mail (info@bionyx.nl) of bel/app/sms via 06-37279702

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij maken gebruik van cookies om het gebruik op onze website te meten, advertenties te personaliseren en om de werking van de site te garanderen.