De woonkamer schoonmaken

Woonkamer centrale plaats thuis!

De woonkamer is een heerlijke vertrouwde plek om te ontspannen. Welke sfeer je in huis ook creëert, je wilt altijd het heerlijke gevoel van thuiskomen ervaren! Zorg er daarom voor dat het altijd opgeruimd is en besteed tijdens de (grote)(voorjaar)(najaar) schoonmaak wat extra zorg aan je woonkamer. 

Met de juiste schoonmaakmiddelen, dan hoeft het niet moeilijk of heel erg tijdrovend te zijn.

Want huiskamers van tegenwoordig, zijn en worden van kwaliteitsmaterialen gemaakt. Dit betekent dat ze makkelijker schoon te maken zijn. Zeker als je dit geregeld doet, zal je woonkamer zeker enkele jaren langer meegaan. Door een paar eenvoudige maar effectieve schoonmaaktips te volgen, kun je ook zelf meehelpen om de fraaie uitstraling van je living langer te behouden.

Afstoffen

ons eerste advies is, om altijd van boven naar beneden te werken. Stof eerst het plafond af en maak het waar nodig schoon met een sopje. Stof daarna je meubels en je andere spullen af. Om grondig schoon te kunnen maken en te kunnen stofzuigen, is het een goed idee om de meubels aan de kant of opzij te schuiven. Zo kom je overal écht goed bij. Nu toch alle meubels van de plek zijn, is het een ideaal moment om plekken schoon te maken waar je normaal niet komt.

Ramen lappen en kozijnen schoonmaken

Ook wat betreft het lappen van de ramen, kozijnen of aluminium vouwwanden, kon je het wel eens een stuk gemakkelijker krijgen nu de meubels even op een andere plek staan. Maak een sopje klaar met de Glas & Kozijnenreiniger van BIOnyx. Waar je normaal gesproken misschien ongemakkelijk op de bank staat om het raam te kunnen lappen, kun je nu simpelweg de ladder voor het raam zetten. Als je toch bezig bent met de ramen, pak dan direct een microvezel doek voor de kozijnen of het houtwerk rond te ramen!

Onderhoud van je kachelruitjes

Vieze (buiten)haard- , kachelruit of haardvenster en zie je de vlammen bijna niet meer? Maar wat moet ik nu doen?

Het belangrijkste is dat de verbranding goed is en dat je altijd schoon & droog hout gebruikt. Maar tijdens het stoken met hout of gas ontstaan er altijd roetdeeltjes, vetaanslag en ander vuil. Hierdoor ontstaat er aanslag op de ruiten.

Maar juist het zien van een brandend vuurtje maakt het juist sfeervol. Zo kunnen we even lekker verdwalen in de vlammen wat ons een heerlijke ontspanning geeft. Want of je nu alleen een binnenhaard hebt, tegenwoordig heb je ook een ruime keuze aan verschillende buitenhaard soorten en vormen. Zeker in de zomermaanden kan je dan lekker lang buiten loungen bij de haard.

Maar hoe krijg ik de kachelruitjes, haardvenster, openhaard glas of hittebestendig glas nu echt schoon? Amonia (=  amoniak in water) wordt er dan meteen geroepen. Maar dit is eigenlijk een giftig gas en daardoor schadelijk voor mens, dier en ons Milieu.

BIOnyx Haard en Kachelruitenreiniger is een milieuvriendelijke en krachtig duurzaam alternatief. Deze is gemaakt van NATUURLIJKE ingrediënten voor een duurzame en veilige leefomgeving. Het verwijdert snel, grondig en gemakkelijk, hardnekkige roet- en vetaanslag op ruiten van haarden en kachels. Dit voor zowel binnen- als buitengebruik.

En nu weer lekker genieten met je vrienden of familie, of het nu koud is of voor de gezelligheid!

Tip: laat één keer per jaar onderhoud plegen(haard, kachel en rookkanaal) door een kachelspecialist die is aangesloten bij het ASPB netwerk. Voor meer handige (bespaar)tips, klik hier

Hoe reinig je leren meubels?

Leer moet met zorg behandeld en schoon gemaakt worden. Zo hou je de kwaliteit zo lang mogelijk goed. Hiervoor zou je leerreiniger van BIOnyx met de juiste technieken gebruiken.

Neem bijvoorbeeld je (nieuwe) leren Chesterfield bank. Je bent er super zuinig op en blij mee. Maar dan ga je de bank intensief gebruiken. Wanneer leer intensief gebruikt wordt, laat dat nu eenmaal sporen na.
Maar natuurlijk wil je wel graag dat je leren (Chesterfield)bank mooi blijft en daardoor langer meegaat. Leer moet met zorg behandeld en schoon gemaakt worden om de kwaliteit zo lang mogelijk goed te behouden. En dit zorgt ervoor dat vuil en vettigheid, niet in het leer kan trekken.

Wij hechten veel waarde aan het milieu en je leren product. En daarom gebruiken wij NATUURLIJKE ingrediënten die het milieu NIET aantasten.

BIOnyx Leerreiniger 4 in 1 is er speciaal om leer mooi en in topconditie te houden:

  • Het  verwijdert vlekken
  • Het reinigt en voedt al het behandeld leer
  • Het beschermd
  • Het houdt leer soepel en voorkomt zo uitdroging. Dus gaat langer mee

Vloer onderhoud

Als laatste kun je jouw vloer goed reinigen. Met een onderhoudsvrije vloer volstaat stofzuigen en dweilen, maar bij bijvoorbeeld een natuursteen vloer is het verstandig om een speciale zuurvrije reiniger te gebruiken tijdens deze schoonmaak. Deze trekt goed in het materiaal en verzorgt jouw vloer.

Begin niet met water te werken als de vloer nog vol vuil en stof ligt. Ruim dit eerst op en verwijder losliggend vuil.

Hoe maak ik mijn vloer streep loos en hygiënisch schoon?

Een schone vloer is bepalend voor de uitstraling van je ruimte. Hoe fraai een ruimte ook is ingericht, een vuile vloer is een grote storende factor.

Wist je dat de vloer zo’n twee miljoen bacteriën per 6cm² kan bedragen!
Een dweil of een mop bevat 1 miljard bacteriën per 1cm². 

Voordat je de vloer dweilt of mopt met de Universele vloerenreiniger van BIOnyx, kan je het beste de vloer natuurlijk eerst goed geveegd hebben. Want anders wordt het water snel vies en zit je vuil over de vloer heen te spreiden. Goed vegen of de vloer stofzuigen is erg belangrijk: de meeste vuil op een vloer (met name bij een tegelvloer of laminaat) ligt er namelijk los op!
Denk hierbij aan zand, stof en haren. Als je regelmatig veegt of stofzuigt zal de vloer aanzienlijk schoner blijven

Dan heb je een grondige (dagelijkse)reiniger nodig, die al het vuil aanpakt en hygiënische schoon resultaat geeft. En geen residu op je vloer achter laat. Gebruik deze 100% biologische universele vloerenreiniger van BIOnyx, want het maakt nu niet uit op welk type vochtbestendige harde vloeren je het gebruikt.

BIOnyx Universele Vloerenreiniger geschikt voor o.a.

Streeploos schoon, goed voor ons milieu en het ruikt weer lekker fris!

Natuursteen vloer

Het onderhoud is eenvoudig en niet bewerkelijk. Mits het juiste onderhoudsmiddel gebruikt met het juiste onderhoudsadvies. Door passend onderhoud zal het er voor zorg dragen dat je jarenlang plezier zult hebben.

Natuursteenreiniger van BIOnyx is een zuurvrij product(pH is 9,5(+/- 0,5)). Want zuur kan doffe plekken veroorzaken. Valt er een glas wijn op of mors je koffie op je vloer of aanrechtblad? Niets aan de hand, verwijder dit dan direct met een vochtige doek.

Gebruik GEEN groene zeep of andere vette middelen. Zo voorkom je een gladde, streperig en vlekkerig uiterlijk.

Voor het onderhoud van je natuurstenen vloer, is het van belang om wekelijks te zuigen en te dweilen. Los vuil zou je ook met een zachte bezem kunnen opvegen. Zo hou je de vloer in optimale conditie.

Door het hebben van een goede droogloop/schoonloop mat, voorkom je dat zandkorrels, krasjes gaan veroorzaken. Vergeet de poten van je hond dan ook niet schoon te maken, na zo’n lekkere wandeling.

Zo is het ook beter om meubilair te voorzien van viltjes.

BIOnyx Natuursteenreiniger reinigt glanzend en streep loos alle soorten natuursteen, beton en kalkhoudende oppervlakten. Zowel binnen als buiten.

Voor handige (bespaar)tips klik hier

BIOnyx maakt hoogwaardige biologische schoonmaakmiddelen zonder chemicaliën. De NATUURLIJKE bestandsdelen lossen vuil snel op, waardoor alles binnen- én buitenshuis in een handomdraai weer schoon en fris is, én ons milieu beschermd blijft!

Heb je nog vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via info@bionyx.nl of via whatsApp/sms/telefoon 06-37279702

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij maken gebruik van cookies om het gebruik op onze website te meten, advertenties te personaliseren en om de werking van de site te garanderen.