Biologische winkel Heerlijk Wormerveer & BIOnyx voeren statiegeld in!

BIOnyx statiegeld

Biologische winkel Heerlijk Wormerveer en BIOnyx, 100% biologische schoonmaakmiddelen voeren statiegeld in.

Wel drie jaar eerder in dan de rest van Nederland. Per direct wordt op het hele BIOnyx assortiment, verkrijgbaar bij biologische winkel Heerlijk Wormerveer, statiegeld geheven. We gaan niet wachten tot de plastic soep en het plastic zwerfafval nu eens echt aangepakt gaat worden.

Officieel zal er vanaf 2021 statiegeld op kleine plastic flessen ingevoerd gaan worden. Tenzij de verpakkingsindustrie er voor die tijd in slaagt de hoeveelheid plastic flesjes en het zwerfafval met 70 tot 90 procent te verminderen. Ook moet dan 90 procent van deze flessen worden hergebruikt.

Deze afspraak heeft voormalig staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) met de sector gemaakt. Alhoewel het ministerie van een ‘doorbraak’ spreekt, gaat het volgens biologische winkel Heerlijk Wormerveer en BIOnyx, tergent langzaam.

Er is al lang veel weerstand van supermarkten, frisdrankbedrijven en de verpakkingsindustrie. Om je een beeld te geven, jaarlijks komen er tussen de 50 en 100 miljoen kunststof flesjes in het zwerfafval. Het opruimen van zwerfafval kost jaarlijks miljoenen euros. De totale kosten van het zwerfvuilbeleid in Nederland liggen op circa 250 miljoen euro per jaar (Euro 15,10 jaarlijks per inwoner).

BIOnyx plastic zwerfafval

En dat MOET NU STOPPEN! Vandaar dat beide bedrijven de handen ineenslaan en statiegeld gaan invoeren op het hele assortiment van natuurlijke schoonmaakmiddelen van BIOnyx, die in de natuurwinkel Heerlijk Wormerveer verkocht worden. We laten niet alleen zien dat het beter moet, maar dat het ook beter kan!

Plasticsoep en zwerfafval aanpakken

“Statiegeld helpt – dat weten we – dus de invoering van statiegeld op de BIOnyx schoonmaakmiddelen flesjes zetten we in gang”, aldus Linda Schrama van Heerlijk.
Flesjes gemaakt van gerecycled plastic (Post Consumer Recycled kunststof) is op dit moment het hoogst haalbare. Dit omdat de verpakkingsindustrie nog geen alternatieven voor vloeibare producten heeft. “We zijn wel bezig met het vinden van een circulaire oplossing en tot die tijd voeren we statiegeld”, vult Arnout Noteboom van BIOnyx aan.

BIOnyx plastic soup

Invoering statiegeld

De invoering van 45 cent statiegeld geldt voor alle flessen van BIOnyx. Bij inlevering wordt het bedrag verrekend. De lege flessen worden teruggenomen door de biologische winkel Heerlijk. En BIOnyx zal geregeld de ingezamelde flesjes ophalen en zorgen dat deze weer circulair ingezet zullen gaan worden.

Dit zorgt voor een enorme reductie in het materiaalgebruik voor verpakkingen. Je kunt je dus voorstellen hoeveel meer milieuwinst het gaat opleveren als we ook flesjes via statiegeld gaan inzamelen.

Voor handige (bespaar)tips klik hier

BIOnyx maakt hoogwaardige biologische schoonmaakmiddelen zonder chemicaliën. De NATUURLIJKE bestandsdelen lossen hardnekkig vuil snel op, waardoor alles binnen- én buitenshuis in een handomdraai weer schoon en fris is, én ons milieu beschermd blijft!

Heb je nog vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via info@bionyx.nl of via whatsApp/sms/telefoon 06-37279702

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij maken gebruik van cookies om het gebruik op onze website te meten, advertenties te personaliseren en om de werking van de site te garanderen.