Kunststof tuinmeubelen voor meer tuinplezier

10 populaire kunststof tuinmeubelen voor meer tuinplezier

Ben je op zoek naar tuinmeubelen en twijfel je om kunststof tuinmeubelen te gebruiken als meubilair? Weet dan dat je onwijs veel keuze hebt in gevarieerde kunststof tuinmaterialen.
Ter inspiratie, kunststof tuin- & loungesets die zorgen voor meer tuinplezier.

Kunststof tuinsets worden gemaakt van polypropyleen (PP). Dit is een thermoplastisch polymeer. Dit klinkt wat ingewikkeld, maar het is niets anders dan een kunststof materiaal dat door verhitting zacht en vloeibaar wordt.

Hierdoor wordt het mogelijk om te spuitgieten. De vloeistof wordt dan in een vorm gespoten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een matrijs. Dit is de vorm die bij het spuiten gebruikt wordt. Voor tuinmeubelen die bestaan uit meerdere componenten worden dus meerdere matrijzen gebruikt. Hierdoor wordt de productie daarvan kostbaarder en dat wordt uiteraard doorberekend in de kostprijs.

Voordelen van kunststof tuinmeubelen

Er zijn mensen die het helemaal niets vinden en er zijn mensen die niet anders willen. Ik heb het over meubelen van kunststof voor in de tuin. Kunststof tuinmeubels hebben diverse praktische voordelen.
Als ik deze benoem zul je begrijpen waarom veel mensen kiezen voor kunststof als materiaal voor tuinmeubels.

De voordelen:

– Het materiaal dat lang mee gaat
– Het is licht van gewicht en vaak relatief voordelig in aanschaf, zeker in vergelijking met andere materialen.

Hierbij wil ik wel meegeven dat er veel  kwaliteitsverschil wordt aangeboden in de diverse winkels. Het is wel aan te raden om hierop te letten. Het kunststof dat bij discounters wordt aangeboden is vaak van aanmerkelijk mindere kwaliteit dan de wat duurdere opties.
Let dus op de prijs kwaliteitsverhouding en bespaar niet op de verkeerde manier.

Overigens, ook kunststof meubels hebben de laatste jaren wel een mooie ontwikkeling doorgemaakt en zijn sterk verbeterd in kwaliteit. Denk aan een betere UV bescherming en het gebruik van meerdere componenten kunststof

– Kunststof is niet gevoelig voor slijtage maar hier wil ik wel een kanttekening bij maken. Als je de stoelen lang niet gebruikt (hiermee bedoel ik een winterperiode) kun je deze het beste binnen zetten of in een hoes stoppen als je géén ruimte hiervoor hebt

Kunststof kan op den duur wel een beetje verkleuren door de invloeden van de zon. Daarnaast kan het materiaal een wat verouderde (ruwere) uitstraling hebben als het langdurig buiten staat

Onderhouden van kunststof tuinmeubelen

Iemand die tegen je zegt dat kunststof onderhoudsvrij is, spreekt niet de waarheid. Dit bestaat immers niet. Een materiaal als kunststof heeft een kleine onderhoudsbehoefte maar helemaal niets eraan doen is niet goed.

Het is verstandig om je kunststof tuinmeubelen af en toe even goed schoon te maken. Dit kun je op een eenvoudige manier doen met een zachte FSC houten borstel en BIOnyx Kunststof Tuinmeubelreiniger.
Dit is vaak ruim voldoende om je tuinmeubels een frisse en mooie uitstraling te geven.

Het is niet verstandig om een hogedrukspuit, een harde borstel en sterke schuurmiddelen te gebruiken voor het onderhouden van kunststof tuinmeubels. Hierdoor ontstaan er kleine krasjes in je meubels. Deze lijken in eerste instantie onschuldig maar hier kan wel sneller vuil achter blijven hangen.
Je zult je meubels dan steeds vaker moeten schoonmaken.

10 populaire kunststof tuinmeubelen voor meer tuinplezier

Zoals aangegeven zijn er zeer veel verschillende soorten kunststof tuinmeubelen verkrijgbaar die zorgen voor meer tuinplezier. Weet je wat de 10 meest populaire soorten zijn? Ontdek ze hieronder. Ik heb ze in een willekeurige volgorde gezet:

Tuinstoelen;
Tuintafels;
Lounge sets;
Opbergkasten;
Roltafels;
Ligbedden;
Barstoelen;
Ligbanken;
Bijzettafels;
Bloembakken of – potten;

Uiteraard zijn er nog veel meer verschillende soorten kunststof tuinmeubelen te koop, maar dit is slechts een overzicht van de 10 meest populaire soorten.

Van welke kunststof tuinmeubelen geniet jij in jouw achtertuin?

De biologische schoonmaakproducten van BIOnyx zijn met respect en liefde voor Mens, Dier en Milieu, samengesteld.  Het assortiment voor de tuin bestaat uit duurzame, milieuvriendelijke producten, gemaakt van hoogwaardige kwalitatieve en NATUURLIJKE ingrediënten met elk hun eigen functie.

Al deze BIOnyx, palmolie vrije, reinigingsmiddelen kunnen voor zowel dagelijks- en voor periodieke reiniging gebruikt worden. Het zijn geconcentreerde producten dus zuiniger. Daardoor doe je er ook langer mee. Hierdoor ook goed voor je portemonnaie.

Voor handige (bespaar)tips, klik hier

Heb je vragen of kunnen we je helpen? Laat het ons weten via de mail (info@bionyx.nl) of bel/sms/app via ons 06-37279702

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij maken gebruik van cookies om het gebruik op onze website te meten, advertenties te personaliseren en om de werking van de site te garanderen.